Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Почесне звання України «Мати-героїня»

Переглядів: 1119

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. А ще людство і держава здавна шанують матерів, котрі народили, виростили і виховали п’ятеро та більше дітей. І серед високих державних відзнак найпочеснішою нагородою є звання «Мати-героїня».

Тому 27 січня,  у Вільнянському районі привітали таких матерів і вручили державні нагороди. За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку, почесне звання «Мати-героїня» отримали три жительки району: Бичек Тамара Миколаївна (с. Резедівка), Петрик Галина Йосипівна (с. Богатирівка) та Кадр Алла Василівна (с. Богатирівка). Петрик Галина Йосипівна на той час перебувала у лікарні, тому квіти, відзнаку та посвідчення, голова Вільнянської районної ради, Салякін Андрій Олександрович вручив їй у стінах Вільнянської ЦРКЛ та подякував за недоспані ночі та нелегкі материнські будні, за те, що дала дорогу в життя майбутньому нашої нації, а також побажав міцного здоров’я, Божого благословення, миру та довгих літ життя. Державні нагороди разом з головою районної ради Салякіним Андрієм Олександровичем та головою Вільнянської райдержадміністрації Руденком Олександром Андрійовичем вручали начальник управління праці та соціального захисту населення Балабанова Світлана Анатоліївна, голова Павлівської сільської ради Клименко Анатолій Васильович.

Кадр Аллу Василівну привітали вдома посвідченням, відзнакою та квітами Щедрова Вікторія Леонідівна, директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» та Балабанова Світлана Анатоліївна, начальник управління праці та соціального захисту населення. Побажали «Матері-героїні» сил, наснаги, здоров’я, довголіття, адже вона заслуговує найвищої подяки та нагороди.

28 січня у кабінеті Павлівського сільського голови, Клименка Анатолія Васильовича, районна влада вручила відзнаку, посвідчення та квіти Бичек Тамарі Миколаївні, побажали їй довгих років життя та миру, злагоди у її великій родині. Тамара Миколаївна в свою чергу, подякувала за такий теплий прийом, нагороду і сказала, що дуже важко їй далося виховання дітей, але все таки це неоціненний скарб та підтримка в майбутньому.

Нагороди були вручені згідно Указу Президента України «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» від 08.12.2016 №548/2016. У 2016 році в Україні це звання присвоєно 2 157 жінкам.

Нагадаємо, що почесне звання «Мати-героїня» засновано Указом Президента України «Про почесні звання України» у 2004 році. Присвоюється почесне звання «Мати-героїня» жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Відома істина стверджує, що недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, чуйною, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. Для «Матерів-героїнь» державна нагорода – це не лише визнання, але й матеріальна допомога та пільги для сім’ї і дітей. Багатодітні родини – це надзвичайна гордість для України.

      Вікторія Верещага (редактор РРл³льнянські вісті»)



« повернутися до списку новин