Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Голова ради звітує!

Переглядів: 668

Частина 7. Культура. Фізичне виховання та спорт.

Культурне обслуговування населення Вільнянського району забезпечують: 22 клубних заклади, 20 бібліотек, районний краєзнавчий музей, 1 міська дитяча музична та 2 сільські дитячі музичні школи, дитяча художня школа.

Для впровадження інноваційних методів роботи бібліотечної системи  за рахунок коштів  районного бюджету у 2016 році придбано мультимедійне обладнання (проектор, екран) на загальну суму 8 тис. грн.,  3 комп’ютери, 1 ноутбук  на  41,9 тис. грн.

З метою розвитку бібліотечної справи у районі було поповнено книжковий фонд бібліотек на 2743 примірника, з них книг 1207 примірників на загальну суму 48,2 тис. грн., передплачено періодичних видань на  30,9 тис. грн. та  придбано книги на суму 12,5 тис. грн.

З метою  модернізації матеріально-технічної бази закладів культури рішенням районної ради від 31.05.2013 №7 була прийнята Програми розвитку культури Вільнянського району на 2013-2017 роки.

В рамках Програми з районного бюджету були виділені кошти:

- на придбання  та ремонт музичних інструментів в сумі 59 тис. грн.;

- для КУ «Вільнянський РБКД» ВРР було придбано  звукову апаратуру та звукову мобільну студію на загальну суму 189 тис. грн.;

- виділені кошти на проведення капітального ремонту покрівлі філії комунального закладу «Вільнянська дитяча художня школа» на суму 120,9 тис. грн., поточного ремонту приміщення – 49,0 тис. грн., придбано двері та вікна на суму 52,0 тис. грн.

- для покращення матеріально-технічного стану шкіл естетичного виховання району були проведені поточні та косметичні ремонти у комунальному закладі «Михайлівська ДМШ» на суму 49,265 тис. грн.

 З метою енергозбереження було придбано вікна та двері для районного будинку культури та дозвілля на суму  65 ,72 тис. грн.

Крім того, для представлення Вільнянського району на високому регіональному рівні та підвищення іміджу території були виділені кошти на відновлення декорацій на Покровський ярмарок в сумі 10 тис. гривень

По Програмі відзначення державних, професійних свят та знаменних дат у 2016 році були виділені кошти в сумі 49,0 тис. грн., в тому числі  на забезпечення друкарською продукцією, квіткову продукцію, на придбання  прапору Вільнянського району та Державного прапору України.

Для забезпечення безперебійної роботи, умов праці з казначейською, банківською службами, для обслуговування комунальних установ і закладів галузі культури було придбано комп’ютерну техніку, відремонтовано транспортний засіб та придбано пальне на загальну суму 92 тис. грн.

Протягом поточного року здійснювалося фінансування і інших Програм, що стосуються закладів культури. Так, в звітному періоді проведено капітальний ремонт покрівлі  приміщення районного краєзнавчого музею та встановлено обладнання автоматичної пожежної сигналізації на суму 222,2 тис. грн.

З метою створення сприятливих умов для впровадження здорового способу життя, залучення населення для занять фізичною культурою і спортом, в  першу чергу дітей і молоді, популяризації масового і професійного спорту у районі прийнята і діє «Цільова програма розвитку фізичної культури і спорту у Вільнянському районі на 2013-2016 роки» (рішення Вільнянської районної ради від 29.08.2013 №5).

В районі  функціонують такі заклади:

  • спортивно  фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос»;

- дитячо-юнацька спортивна школа «Колос», яка вміщує в собі 6 відділень де займається 327 вихованців, в тому числі: веслування академічного, гирьового спорту, футболу, боксу, волейболу, дзюдо.

Здійснюється робота по проведенню масових фізкультурно-спортивних заходів серед учнівської молоді.

У 2016 році проведено ремонти спортивного залу для заняття боксом, придбано татамі для заняття боротьбою дзюдо, фітнес станцію, спортивний інвентар та виділено кошти на проведення ремонту човникової станції (с.Михайлівка).

У жовтні 2016 року, на базі ФОК «Таврія»,  вперше були проведені загальнообласні змагання серед голів районних, сільських та селищних рад під егідою обласного товариства «Колос», районна команда посіла перше загальнокомандне місце у I обласній Спартакіаді.

Тернівський сільський голова Лаврик Віктор Володимирович взяв участь у Всеукраїнському етапі Спартакіади з настільного тенісу та виборов 1 місце.



« повернутися до списку новин