Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Їх назвали Небесною Сотнею

Переглядів: 962

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

З нагоди 3-ї річниці вшанування Героїв Небесної Сотні працівниками бібліотек комунальної установи було проведено цикл масових заходів.

У центральній районній бібліотеці  в пам’ять про загиблих за майбутнє України представлена виставка-експозиція «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків», на якій представлені книжки про сучасних Героїв України. Маріанна Тищенко розповіла учням старших класів  про молодих 18-ти річних юнаків та дорослих чоловіків – котрі, не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі.

У бібліотеці для читачів за допомогою мультимедійного обладнання була проведена патріотична година «Небесна сотня – то в серцях вогонь», де прозвучали патріотичні вірші, пісні присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу та переглянули  декілька відео роликів пам`яті Героїв Небесної Сотні.

Проводячи масовий захід бібліотекар нагадала присутнім, що три роки тому в країні розпочалася Революція Гідності – масовий протестний рух, який завершився трагічними подіями 18-21 лютого 2014 року. Тодішня  влада застосувала проти мирних громадян зброю, внаслідок чого загинуло більше 100 людей… чиїхось дітей, друзів, коханих, батьків. Вони загинули заради того, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо, – це зробити так, щоб їх покладене життя не було марною жертвою, щоб подібне більше ніколи не повторилось. 

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні, та переглянули відеоролик «Гей пливе кача по Тисині», про Небесну Сотню загиблих Героїв та  прослухали пісню «Мамо не плач. Я повернуся весною».

Нам випало  бути свідками подій драматичних і надзвичайно болючих, таких, що ввійдуть до підручників історії та будуть визначати наше майбутнє. Події ці творилися звичайними  людьми – нашими сучасниками, нашими співвітчизниками. На жаль, не всі із них залишилися серед живих.

17 та 20  лютого для молодших та старших класів Максимівського НВК завідувачка Максимівською бібліотекою-філією Наталія Кубишкіна  провела урок-реквієм «Небесна Сотня! Герої не вмирають!». Був використаний відеоматеріал, зачитані вірші учнями 9  та 11 класу.
У присутніх викликала зацікавленість фотовиставка-вшанування «Небесна Сотня – вічна слава Героям», на якій представлено документальні фотоматеріали, статті з періодичних видань в яких висвітлюються революційні події листопада 2013 – лютого 2014 року в Україні. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.

У  М-Лукашівській сільській бібліотеці-філії  у дні пам’яті Героїв Небесної Сотні, проведено літературну годину «Найкраща сотня в небо йде».  Тєтяна Матвієнко розповіла про події тих трагічних днів.

Вшанування хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні

«Вистояти і зберегти нашу Україну ми зможемо, коли збережемо єдність. Тепер ми в вічному боргу перед матерями, що виростили прекрасних синів і дочок України, а також перед дітьми, що втратили своїх батьків.”

Школярі вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні..

У Гнаровській сільській бібліотеці – філії була проведена година безсмертя  «Відважні сини мого краю». Де завідувачка бібліотеки Ганна Петрова  розповіла читачам про Героїв України, які не жаліючи свого життя, виборювали свободу для рідної землі. А також було проведено годину поезії «Реквієм Небесної сотні». На якій звучали вірші про Небесну Сотню, які їм присвятила вся Україна.

  Я не був героєм і хотів лише жити,
Але пульс зупинився від пострілу ката.
Навіть мертвим я не покину битву,
Я й з неба вам буду допомагати.

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні було проведено 20 заходів, а саме:

17.02.2017 о 10.00 – експрес-повідомлення про події лютневих днів «Нові часи, нові Герої» у Новогупалівській СБФ;

17.02.2017 о 13.00 – літературна година «Найкраща сотня в небо йде» у Соколовській СБФ;

17.02.2017 о 12.00 – урок мужності «А сотню вже зустріли небеса» у Матвіївська СБФ;

18.02.2017 о 11.00 – літературна година – реквієм «Герої не вмирають» у Купріянівській СБФ;

18.02.2017 о 9.30 – година інформації  «Небесна сотня! Вічна слава героям..» у Привільненській СБФ;

18.02.2017 о 9.30 – патріотична година «Реквієм Небесної Сотні» у Нововасилівській СБФ;

20.02.2017 – тематичні полиці «А сотню вже зустріли небеса» у Купріянівській СБФ та Петро-Михайлівській СБФ;

20.02.2017 о 10.00 – година реквієм: « Події, що нас змінили» у Тернівській СБФ;

20.02.17- викладка матеріалів «Погляди з небес» у Дніпровській СБФ.

21.02.2017 о 11.00 – година  інформації «Небесна сотня. Ми пам′ятаємо», інформаційний куток «Небесна сотня : герої, які змінили хід історії» у Солоненській СБФ;

21.02.2017 о 11.00 – патріотична година «Небесна сотня. Ми пам’ятаємо» у Солоненській СБФ.

 



« повернутися до списку новин