Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

29 вересня у приміщенні районного будинку культури та дозвілля відбулося урочистості з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти.

Переглядів: 876

Щороку наприкінці вересня відзначається День працівників освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен в цей день згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому зобов’язаний своїми життєвими професійними перемогами.

Професія вчителя – найблагородніша серед інших, вона об’єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви. Вчитель прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сіє в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкриває складний духовний світ буття, дає мудрі поради, які відтак для багатьох стають життєвим кредитом.

Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям та людяністю.

29 вересня у приміщенні районного будинку культури та дозвілля відбулося урочистості з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти.

На свято прибули освітянські делегації з усіх навчальних закладів району, яких сердечно привітали – народний депутат України – Вадим Кривохатько, депутат обласної ради Аліна Супруненко, голова райдержадміністрації Олександр Руденко, голова райради Андрій Салякін та інші.

За  сумлінну  працю, успіхи у  здійсненні  навчання та  виховання учнів навчальних закладів району  та з нагоди Дня працівників освіти, Почесною грамотою голови районної державної адміністрації нагороджено:

Васильченко Лесю Миколаївну – вчителя української мови та літератури, директора табору з денним перебуванням «Сонечко» при Михайлівському навчально-виховному комплексі ім. О.Т. Слободчикова;

Кузьменко Віру Василівну – вчителя початкових класів, директора табору з денним перебуванням "Веселковий диво грай" при Вільнянській гімназії «Світоч»;

Солодовник Надію Семенівну – вчителя початкових класів, директора табору з денним перебуванням «Всесвіт» при Матвіївському загальноосвітньому  навчально-виховному комплексі «Всесвіт»;

Скотаренко Анну Володимирівну – вчителя початкових класів, директора табору з денним перебуванням «Патріот» при Вільнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня №3.

Особливі слова пошани, прозвучали в цей день ветеранам педагогічної праці. Їх знання та вміння, відповідальне ставлення до свого покликання і постійне самовдосконалення, дивовижне терпіння і безкорисливе добро були і залишаються для юних прикладом.

На святі прозвучали привітання та слова вдячності не лише на адресу вчителів та педагогічних колективів, але й для усіх тих, хто разом з учителем турбується про дітей. Бібліотекарі, лаборанти, лікарі й медичні сестри, технічні працівники, кочегари, сторожі, завгоспи, секретарі, бухгалтери, непомітною, але такою необхідною працею створюють затишок і безпеку, комфортні умови для навчання і розвитку учнів. Жодна школа не обходиться без цих добросовісних, працьовитих людей.

Своєрідною щирою та яскравою подякою за невтомну працю стали святкові номери. На сцені співали, танцювали, декламували талановиті юні артисти та їх наставники. Це видовищне дійство неодмінно запам’ятається педагогам.



« повернутися до списку новин