Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

У ВІЛЬНЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ВПЕРШЕ ОТРИМАНО ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ НОВОГО ЗРАЗКА – ID-КАРТКУ

Переглядів: 873

Громадянський паспорт нового зразка або ID-карта - це біометричний документ, що засвідчує особу людини. Відрізняється він від звичайного паспорта тим, що в нього вбудований електронний носій інформації - чіп, на який записується інформація про власника, вірніше його біометричні дані. Рік тому в Україні почали видавати біометричні закордонні паспорти, які мають таку ж юридичну силу, як і паперові. З січня 2016 року стартувала видача внутрішніх громадянських паспортів нового зразка для громадян України.

Біометричний паспорт має кілька важливих переваг перед звичайними паперовими паспортами. Головна перевага такого паспорта це його висока захищеність від підробок, вірніше його практично неможливо підробити, а це в свою чергу запобігає шахрайство і злочинні махінації. Користуватися такою ID-картою зможе тільки господар паспорта. Другим незаперечною перевагою є його компактність і зносостійкість. Компактну ID-карту можна носити в кишені, гаманці або візитниці, вона завжди буде виглядати як нова, і не буде м'ятися і бруднитися. Ваші дані завжди можна буде чітко побачити і прочитати.

У багатьох країнах ЄС і не тільки давно діють біометричні паспорти, а двадцять країн вже готові перейти на цей вид документів. Перш за все, це пов'язано із загрозою терористичних атак. Швидко ідентифікувати людину за такою ID-картки не складе труднощів і в свою чергу може запобігти злочинові. Таким чином, головним у переході на біометричні паспорти є підвищення рівня безпеки в країні і суспільстві в цілому.

Паспорт нового зразка являє собою пластикову картку з вбудованим чіпом. На ID-карту наноситься прізвище, ім'я, місце і дата народження, стать, номер паспорта і дату видачі, термін його дії. Для біометричного паспорта також необхідна фотографія, на якій чітко проглядається обличчя людини. Інформація про сімейний стан і місце реєстрації видно не буде, вона є закодованою. На такій карті обов'язково ставиться електронний підпис. Відбитки пальців зберігаються на електронному носії.

З сайту Вільнянської РДА



« повернутися до списку новин