Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Сесія обласної ради

Переглядів: 714

Відбулось пленарне засідання дванадцятої сесії Запорізької обласної ради. Депутати, які зібрались для розгляду 112-ти питань порядку денного.

Враховуючи, що сьогодні – День захисту дітей, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак вручив учням запорізьких шкіл сертифікати обласної премії «Обдаровані діти». Також нагороди Запорізької обласної ради отримали кращі працівники регіону.

Перед розглядом питань порядку денного лідери депутатських груп і фракцій мали можливість висловити свої думки з різних питань. Так, Катерина Луценко, Юрій Ружин, Олександр Старух висловлювали позицію щодо продажу землі на території України, відповідності посаді начальника департаменту культури і туризму Запорізької ОДА, необхідності залучення коштів і проведення робіт з ремонту дорожнього полотна на автошляхах області. Заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко порушив питання політичного тиску за допомоги протоколів про корупцію та доцільності подальшого існування Центру публічних закупівель в Запорізькій області. За його словами, на структуру, яка де-факто не виконує жодних з покладених функцій, щодоби з обласного бюджету витрачається близько 6 тисяч гривен, що є неприпустимим марнотратством коштів громади.

Під час пленарного засідання 12-ї сесії Запорізької облради голова Запорізької обласної ради звітував про діяльність за період з 15 грудня 2015 року по грудень 2016 року.

За його даними, у 2016 році депутатський корпус був дуже активним та небайдужим до розвитку нашого Запорізького краю, - за звітній період було проведено 16 пленарних засідань, що у 2 рази більше ніж у 2015 році та прийнято 306 рішень (для порівняння у 2015 році було прийнято 208 рішень), направлених на соціально – економічний розвиток нашої області. Заради вирішення нагальних питань головою обласної ради за минулий рік було видано близько 1400 розпоряджень.

Одним з головних завдань облради, яке вирішувалось впродовж 2016-го року, голова облради назвав прагнення до максимального соціального ефекту від кожної витраченої бюджетної гривні.

Серед новацій, здійснених Запорізькою обласною радою в 2016 році:

•             запровадження системи «Енергосервіс» для контролю кількості та вартості спожитої електричної, теплової енергії, холодної і гарячої води у комунальних установах, закладах та підприємствах;

•             утворення постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, яка є профільною з питань сприяння процесу впровадження реформи децентралізації в Запорізькій області

•             достроковий перехід на електронні публічні закупівлі в системі ProZorro

•             запровадження онлайн - трансляцій пленарних засідань ради на офіційному порталі обласної ради, а також засідань конкурсних комісій та комісій із жеребкування

•             розгляд кадрових призначень керівників комунальних підприємств, установ та закладів, продовження з ними контрактів винесено на пленарні засідання обласної ради запровадження системи подачі петицій на сайті Запорізької обласної ради.

Говорячи про продовження конструктивної роботи, голова Запорізької облради запевнив, що докладатиме максимум зусиль для того, аби мешканці Запорізької області їздили якісними дорогами, пересувались на сучасному транспорті, мали достойні умови життя і з упевненістю дивились в майбутнє.

Абсолютною більшістю голосів депутати Запорізької обласної ради підтримали звіт голови Запорізької обласної ради за 2016 рік.

На розгляд сесії було винесено ряд кадрових питань. Зокрема, чотирнадцять проектів рішень, які стосуються звільнення керівників комунальних закладів і установ Запорізької обласної ради через закінчення терміну дії контрактів (трудових договорів).

Після закінчення терміну дії контрактів керівників комунальними закладами і установами тимчасово керуватимуть їхні заступники, згідно їх функціональних обов’язків. Нових директорів обиратимуть на конкурсі.



« повернутися до списку новин